Karlimar

framvit3

Karlimar är klädföretaget som fokuserar på ekologi och rättvis handel lika mycket som på snygg design och kvalitet. Här finns exklusiva, stilrena kläder med sofistikerade detaljer. Våra kläder är certifierade av Ecocert, IMO, SKAL, Oekotex standard 100, IFAT och FLO.

Vår VD
Jag som har startat företaget heter Karla López Rivera och är i grunden samhällsvetare med inriktning internationella relationer. Jag har länge arbetat med miljö och frågor om hållbar utveckling i olika former på flera nivåer, i allt från ideella organisationer, Miljöpartiet, Sveriges riksdag och Länsstyrelsen i Västra Götaland. Jag har även arbetat internationellt på FN-nivå och på internationella Sida-projekt.

Karlimar föds
Efter mer än 10 års arbete utan resultat och mycket frustration över att så lite hände var det dags att göra något konkret med fokus påhållbar konsumtion. Jag har alltid varit intresserad av mode och i min släkt finns det en lång tradition av skrädderi och sömnad. Det underlättade valet av bransch och i med det föddes idén att starta Karlimar. Tanken var att skapa ett alternativ till de traditionella klädföretagen. Bakom idén finns en stark övertygelse om konsumentmakt och hur den kan användas för att skapa bättre förutsättningar för människor och miljön. Här finns också en stark tro på människors möjligheter och potential. Tanken är att alla har ett ansvar och alla kan ta ett ansvar. Tillsammans skapar vi förändring.

Vårt varumärke beskriver våra värderingar
Företagets varumärke är en fjäril och syftar till metaforen ”the Butterfly Effect” om att en liten förändring på ett ställe kan skapa stora förändringar på andra ställen. På samma sätt tror vi på Karlimar att små förändringar i hur vi agerar till vardags kan skapa stora förändringar i resten av samhället. De små förändringarna kan gälla allt från hur vi konsumerar, hur vi tänker, vad vi prioriterar till hur vi väljer att forma våra liv. De stora förändringar som vi hoppas åstadkomma är minskad miljöförstöring och minskade orättvisor mellan människor men framför allt vill vi visa att det finns ett bättre alternativ till hur vi lever idag.

Det vackra är också viktigt
Fjärilen är också en symbol för det vackra. Det vill vi föra vidare till våra produkter då vi är måna om snygg design i allt vi erbjuder. Vi vill på så sätt få de som handlar hos oss att känna sig lika vackra som en fjäril och att de skapar stora förändringar genom sitt agerande till vardags. Vi hoppas att du också vill vara med och skapa förändring via oss men framför allt att du gillar våra produkter.

Hälsningar Karlimar

För mer information:
+46 736 797 156
info@karlimar.se
www.karlimar.se
Facebook