Tidigare projekt

Föreläsningsverksamheten växer

Under åren 2017-2020 har Eco Fashions föreläsningsverksamhet fortsatt och växt med förfrågningar från olika grupper. Många vill lära sig mer om hur man som konsument kan tänka runt hållbar klädkonsumtion och få konkreta tips på hur vi kan utöva vår konsumentmakt för att förändra textilindustrin. Vi har hållit föreläsningar och temasamtal i samarbete med studieförbund, gymnasieskolor, öppna förskolor och föreningar. Vi har även deltagit i festivaler och ekodagar för att informera och inspirera. Vår monter i Ekocentrums utställning har nått ut med information till många besökare och vi har även haft en egen utställning i Materias lokaler vid Järntorget i Göteborg.

Eco Fashion som ett gott exempel i Ekocentrums utställning

Från och med 16 november 2016 finns Eco Fashion med i Sveriges största permanenta utställning om miljö och hållbarhet på Ekocentrum i Göteborg. Vi startade vår medverkan genom en offentlig föreläsning som hölls av Eco Fashions informatör Malin Sommanö. Vi hoppas inspirera många besökare i utställningen till hållbara val av kläder och textilier.ekocentrum161118

Gunnebo Slott – Ekologisk marknad

Under helgen 3-4 september 2016 fanns Eco Fashion på plats på Gunnebo Slott & Trädgårdar då den årliga ekologiska marknaden hölls. Vi informerade besökare om föreningen och om ekologiskt och etiskt producerade kläder.

Intervju i Göteborgs-Posten

Eco Fashions informatör Malin Sommanö berättade om föreningen i en intervju i Göteborgs-Posten 3 september 2016.

Göteborgs Kulturkalas 2016

Eco Fashion bidrog med en workshop på hållbarhetsdagarna under Göteborgs Kulturkalas. Besökarna fick bl.a. känna på olika ekologiska material, se hur växtfärgning kan gå till, lära sig mer om textilindustrin och göra en quiz.

Artikel i Landets fria och Göteborgs fria 

Landets fria tidning och Göteborgs fria tidning gjorde under sommaren 2016 en artikelserie om hållbart mode där bl.a. Eco Fashion blev intervjuade: http://www.landetsfria.se/artikel/124127

Intervju Sveriges Radio P4

I en direktsänd intervju i Sveriges Radio P4 den 26 maj 2016 berättade Eco Fashion om föreningens verksamhet och om varför det är viktigt att tänka på vad man handlar för kläder.

Naturskyddsföreningens Kick Off inför Klädbytardagen

Den 30 mars 2016 höll Malin Sommanö från Eco Fashion ett uppskattat föredrag om bomull och bomullsproduktion för besökare på Naturskyddsföreningens Kick Off inför Klädbytardagen 16 april.

Ekofika med Naturskyddsföreningen

Den 12 januari 2016 arrangerade Naturskyddsföreningen Ekofika i butiken Eco Market på Storgatan. Eco Fashion bidrog med en föreläsning om textilindustrin.

Studiebesöksverksamhet på Eco Market

Under hösten och vintern 2015/2016 höll Eco Fashion uppskattade studiebesök i butiken Eco Market på Storgatan. I studiebesöken ingick en föreläsning om klädkonsumtion och tips på vad man kan tänka på som konsument för att handla miljömässigt och etiskt försvarbart.

Eco Fashion deltar i Framtidsveckan 2015

Under Framtidsveckan i Göteborg 2015 (arrangerad av Studiefrämjandet) deltog Eco Fashion med föreläsningar och rundvisning i butiken Eco Market på Storgatan.

malin3

Frukostseminarium – Sjyst producerade kläder

Den 6 oktober 2015 höll Eco Fashion ett frukostseminarium för Göteborgs stift i samverkan med Svenska kyrkan i Göteborg och Sensus. Seminariet innehöll såväl föreläsning som diskussionsövning och filmvisning.

Bilder från butiken Eco Market på Storgatan 41

Butiken på Storgatan har varit ett uppskattat inslag i Göteborgs shoppingutbud. Eco Market har till stor del bemannats av medlemmarna själva. Tillsammans har de drygt tjugo hållbara småföretag som är medlemmar i föreningen Eco Fashion kunnat erbjuda kunderna en affär med en mängd miljövänliga och sjyst producerade produkt­­­­­­­er!

Nedan bilder från affären och verksamheten där vintern 2015/2016.

medlemmarna på Eco Market fikar

Medlemsmöte. På bilden Tiina från Oili, Lene från Leluma, Åsa från 2B kid, Agneta från Anni’s Fair Trade och Josefin från In The Dreaming Garden. Bild: Josefin Berger.

Svart sjal, brun läderväska, blåa sneakers, svart ullväst

Fint ifrån butiken Eco Market: ekologisk sjal från åsakapop, axelväska av återvunnet läder från Form-A, ett par sneakers av återvunna buss- och tågsäten från Resole och en väst av ekologisk, svensk ull från Tacka. Bild: Josefin Berger.

Eco Fashion flyttar in på Storgatan 41

Den 1:a oktober 2014 flyttar Eco Fashion in till Storgatan 41 och äntligen kan några av Eco Fashions medlemmar öppna den efterlängtade butiken Eco Market. För mer information gå in på www.ecomarketgbg.se CIMG0781

Eco Fashion deltar på Kretsloppsveckan i Borås

Fredagen den 19 september 2014 medverkade Eco Fashion på Kretsloppsveckan i Borås under en temadag kring klimatsmart hantering av textil med klädbyte, utställning och föreläsningar på samma tema. Eco Fashion höll en föreläsning om textil och miljö. Vi blev också intervjuade direktsänt av P4 Sjuhärad. eco f i kresloppsveckan i borås

Eco Fashion deltar i Miljöpartiets kongress

I början av juni 2014 deltog Eco Fashion på Miljöpartiets rikskongress för att informera om vårt verksamhet och knyta kontakter då kongressdeltagarna var mycket positiva till vår verksamhet. 10401903_756342614406077_8061975821426131325_n

Eco Fashion deltog i Majornas Megaloppis

Den 25 maj 2014 deltog Eco Fashion i Megaloppisen i Majorna. Här hade vi redesign workshops, men också bokbord med information om vår verksamhet samt föreläsningar.

redesigworkshop skyltTraditionsenligt är Eco Fashion med på Göteborgs Solidarisk Julmarknad

Denna gång genomfördes marknaden i Viktoriaskolan i HagaBion, den 7:e och 8:e december mellan kl 11 -17. Våra medlemmar med företag fick som vanligt möjlighet att visa sina varor inför julhandeln.  unnamed (2)

Eco Fashion deltog i Göteborgs Kulturnatta

Den 11 oktober & Salongsnatta 12-13 oktober 2013 deltog Eco Fashion i Kulturnattan hos Omställningsrörelsen lokal på Vegagatan 1, Göteborg. Våra medlemmar med företag hade möjlighet att sälja sina varor och vi presenterade vår verksamhet för göteborgarna.  redesigecof2

Eco Fashion deltar i Göteborgs Kulturkalas.

Mellan den 13 och 16 augusti 2013 deltog Eco Fashion i Göteborgs kulturkalas där det bjöds föreläsningar och seminarier om bland annat klädproduktion, kemikalier i kläder, hållbart mode och mycket mera. Det fanns även utställningar, re-design workshops och klädbytardagar. Dessutom kunde våra medlemsföretag sälja sina produkter i vår monter som var välbesökt.sapremaföreläser

Eco Fashion i SOLIDARISK JULMARKNAD

Den 1:a och 2:a december 2012 deltog Eco Fashion i solidarisk julmarknad med enbart ekologiska och rättvisemärkta varor. Marknaden arrangerades av Alternativ Handel. Våra medlemsföretag fick möjlighet att visa sina varor inför julhandeln.  ecofashion3 016

Eco Fashion öppnar sommarbutik på Marstrand!

På Världsmiljödagen tisdagen den 5:e juni 2012 var det officiell invigning av Eco Fashions första butik. Butiken låg på Rådhusgatan 7 nedanför Grand Hotell på Marstrand. Tio av våra medlemsföretag deltog i projektet och i butiken kunde man hitta ett brett utbud av miljövänliga kläder och accessoarer för dam, herr och barn samt andra etiskt producerade produkter.

ecofashion3 070

Eco Fashion är med när Göteborg blir en ”Fairtrade city”

Den 14 maj 2011 var Eco Fashion med när Göteborg blev en ”Fairtrade city”. Flera av våra företagsmedlemmar visade upp sitt ekologiska kläd/textil-sortiment denna dag som firades vid Domkyrkan i Göteborg.

070